Erikoistuminen työterveyslääkäriksi

Tule erikoistumaan työterveyshuoltoon Etelä-Savon Työterveyteen, erikoisen hyvään paikkaan Saimaan rannalle! Toimimme seitsemällä paikkakunnalla Etelä-Savossa ja meillä työskentelee yli 70 työterveyden ammattilaista. Tervetuloa yhdeksi meistä!


Tarjoamme sinulle

  • laadukkaan koulutuspolun, erittäin kokeneet kouluttajat ja koko ammattitaitoisen työyhteisömme tuen urallesi Etelä-Savon johtavassa työterveysyhtiössä. Koulutuksemme ja kouluttajamme ovat saaneet runsaasti kiitosta ja tunnustusta: esimerkiksi ylilääkärimme Jarmo Kuronen on palkittu vuoden kouluttajalääkärinä ja saanut lääkärikouluttajan erityispätevyyden.
  • monipuolisen asiakaskunnan, jonka avulla saat vankan käsityksen ja kokemuksen työterveyshuollon erityispiirteistä eri aloilla
  • erikoistumiseen liittyviä reunapalveluja on joustava suorittaa Essoten Mikkelin keskussairaalassa ja perusterveydenhuollon toimipisteissä suunniteltuna kokonaisuutena
  • erittäin kilpailukykyisen palkan ja erinomaiset työsuhde-edut osana S-ryhmää
  • toimipisteen keskeltä kauneinta Järvi-Suomea toimivien kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudusta ja yliopistokaupungeista
  • säännöllisiä koulutuksia toimipaikoissamme ja kannustuksen osallistua myös ulkopuolisiin koulutuksiin
  • mahdollisuuden työskennellä halutessasi myös ammatinharjoittajana Lääkärikeskus Ikiomassa

Ota yhteyttä!

Ylilääkäri Jarmo Kuronen, jarmo.kuronen@estt.fi, p.050 311 7499
 


Työterveyslääkäri Aaro Liukkonen: ”Työterveyshuolto on muutakin kuin lääketiedettä”

Etelä-Savon Työterveyden työterveyslääkäri Aaro Liukkonen, 33, pääsee haastamaan itsensä päivittäin, kun lääketieteellisen osaamisen ohella tarvitaan laajempaa ymmärrystä potilaiden työstä ja koko ympäröivästä yhteiskunnasta. Kotikaupungissa Mikkelissä lääkärille jää aikaa myös muulle elämälle.

Kun Etelä-Savon Työterveyden työterveyslääkäri Aaro Liukkonen mietti aikanaan vaihtoehtoja erikoistumisalakseen, työterveys nousi lopulta valinnaksi, jota ei ole tarvinnut katua.

Liukkonen tiesi haluavansa työskennellä työikäisten kanssa mahdollisimman monipuolisessa tehtävässä – ja sitä työterveyslääkärin työ mitä suurimmassa määrin on.

Liukkosen mukaan työterveyslääkärille ei riitä pelkkä lääketieteellinen osaaminen, vaan lääkärin on ymmärrettävä laajasti myös asiakkaan arkea, työtä ja sen olosuhteita.

On tiedettävä käytännössä, miten kullakin työpaikalla työtä tehdään ja mitä erityispiirteitä potilaan työhön liittyy. Lisäksi on tunnistettava ja ennakoitava isojen globaalien ilmiöiden kuten kiertotalouden ja digitalisaation vaikutukset potilaiden arkeen.
- Työterveyslääkärillä on aito näköalapaikka yhteiskuntaan ja sen muutoksiin. Voi sanoa, että lääketieteen ulkopuolinen elämä on avautunut tässä työssä ihan uudella tavalla, Liukkonen naurahtaa.
 

Vetovastuussa koko tiimin toiminnasta

Liukkonen ei omien sanojensa mukaan haaveillut lapsesta asti lääkärin työstä, vaan uratavoitteet alkoivat hahmottua kunnolla ensimmäisen kerran lukioikäisenä. Työterveyteen erikoistumispäätös tapahtui sekin vasta lääkäriopintojen loppuvaiheessa.

- Perusopetuksessa työterveys jäi varsin vähälle huomiolle, eikä ollut siksi itselläkään ensimmäisenä vaihtoehtona mielessä, Itä-Suomen yliopiston lääketieteellisestä valmistunut Liukkonen myöntää.

- Terveyskeskusjakson jälkeen monipuolinen työ lääkärinä tuntui itselleni sopivalta. Ehkäpä omaan elämäntilanteeseen liittyen työskentely työikäisten parissa tuntui kuitenkin läheisemmältä, joten erikoistumisalaksi valikoitui lopulta työterveys. Ala on osoittautunut erittäin mielenkiintoiseksi ja haastavaksi.

Työterveyslääkäri on aina vastuussa potilaan hoitolinjauksista, mutta lääkärikollegoiden ohella tukena on jokaiselle asiakkaalle nimetty työterveystiimi, johon kuuluu lääkärin lisäksi työterveyshoitaja, -fysioterapeutti ja -psykologi.

- Työtä ei tarvitse tehdä yksin, vaikka toki vetovastuu on aina lääkärillä, Liukkonen sanoo.

Työ, joka jättää myös elämälle aikaa

Mikkelissä syntynyt ja kasvanut Liukkonen palasi valmistuttuaan takaisin synnyinkaupunkiinsa. Hänen mukaansa vahvasta paikallistuntemuksesta on ollut konkreettista hyötyä potilaiden auttamisessa, kun työpaikat, asuinalueet ja elinpiirit ovat ennestään tuttuja.

Liukkosen työpaikka on keskellä Mikkeliä, torin laidalla. Säännöllinen työaika ja ympäröivä kompakti mutta vireä kaupunki takaavat, että elämään mahtuu muutakin kuin työtä.

- Pidän siitä, ettei minun tarvitse olla ihan koko aikaa lääkäri, vaan työstä pystyy irrottautumaan ja tekemään myös muita itselle tärkeitä asioita, Liukkonen sanoo.

Ura työterveyslääkärinä

Työterveyslääkärin työ on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä potilastyötä ja asiakasorganisaatioiden kanssa tehtävää yhteistyötä. Pääset kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja työpaikkoja, ratkomaan monenlaisia tilanteita omalla osaamisellasi ja auttamaan kokonaisia työyhteisöjä voimaan paremmin.

Työterveyslääkäri on vastuussa potilaidensa hoitolinjauksista, mutta työtä tehdään yhdessä työterveystiiminä. Tiimiin kuuluu lääkärin lisäksi työterveyshoitaja, työfysioterapeutti ja työterveyspsykologi.

Työterveyslääkärinä asiakassuhteesi ovat usein pitkiä, ja saat työskennellä pitkäjänteisesti ja kokonaisvaltaisesti niin yksittäisten asiakkaiden kuin asiakasorganisaatioiden kanssa. Työn pääpaino on ennaltaehkäisyssä, mikä on palkitsevaa oman työn kannalta. Työlläsi on selkeä tavoite ja sen saavuttamista aidosti arvostetaan.

Työterveyslääkärinä pystyt vaikuttamaan omaan työaikaasi, sinun ei tarvitse päivystää ja saat elämässä tilaa harrastuksille, läheisille ja muulle sinulle tärkeälle. Työstä maksetaan erittäin kilpailukykyinen korvaus ja voit toiveidesi mukaan työskennellä joko työsuhteessa tai ammatinharjoittajana.

Runsaasti hyödyllistä tietoa ja ohjeita erikoistumisopintoihin löydät työterveyshuollon virtuaaliyliopiston sivuilta. Voit aina myös olla yhteydessä meihin - autamme mielellämme! 

Etelä-Savossa viihtyy lääkärit ja terveydenhoitajat.

Etelä-Savo on keskellä kaikkea

Etelä-Savo on keskellä ja samalla lähellä kaikkea: pääkaupunkiseutu, Lahti, Jyväskylä, Kuopio ja Lappeenranta ovat enintään parin tunnin matkan päässä, lähditpä liikkeelle melkeinpä mistä päin Etelä-Savoa tahansa.

Työn lisäksi hyvään elämään tarvitsee muutakin, ja sitähän meillä riittää! Etelä-Savo tarjoaa roppakaupalla nähtävää ja koettavaa kulttuurin nälkää lievittämään. Suosituimpia ja tunnetuimpia ovat Savonlinnan oopperajuhlat, Taidekeskus Salmela Mäntyharjussa, lukuisat kartanokohteet, näyttelyt, konsertit ja teatterit.

Puhtaita ja kalaisia vesistöjä riittää silmänkantamattomiin. Ulkoilijoita ja retkeilijöitä hemmotellaan kolmella kansallispuistolla, joissa voit muun muassa patikoida luontopoluilla,  bongata saimaannorpan kajakin kyydistä tai tutustua veneretkellä vuosituhansia vanhoihin kalliomaalauksiin. Talvisin pääset irtautumaan arjen kiireistä upeissa hiihto- ja luistelumaisemissa.

Eteläsavolaiset ovat leppoista, mukavaa sekä urheiluhullua kansaa. Viihtyvyytesi kruunaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä ruuhkaton ja kiireetön arki. Asumiseen saat Etelä-Savossa aivan uudenlaista laatua: kohtuuhintainen koti järven rannassa kaupunki- tai maalaismaisemassa ei ole Etelä-Savossa utopiaa, vaan monille ihanan tavallista arkea.

Mikkelin seudulle muuttamisesta saat lisätietoja Eroakiireesta.fi-sivustolta.

Savonlinnan seudun upeista mahdollisuuksista kertoo Savonlinnaan.fi-sivusto

Pieksämäkeen voit tutustua lisää Pieksämäen kaupungin verkkosivustolla.